Vlada TK danas o imenovanju Komisije za kadrovska pitanja

Vlada Tuzlanskog kantona danas će na redovnoj sjednici razmatrati Prijedlog rješenja o imenovanju Komisije za kadrovska pitanja.

Bit će razmatrani, kako je najavljeno, i prijedlozi zakona o obrazovanju odraslih te zakona o izmjenama Zakona o unutrašnjim poslovima.

Vlada TK će se izjašnjavati i o Izvještaju o radu Kantonalne agencije za privatizaciju Tuzla s Finansijskim izvještajem Kantonalne agencije za privatizaciju za period 01.01.-31.12.2014. godine.

Također, na dnevnom redu su i smjernice za izradu Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona za 2015. godinu s Planom potrebnih sredstava za provođenje obaveznog zdravstvenog osiguranja za područje Tuzlanskog kantona za 2015. godinu i Programom djelatnosti i mjera za unapređenje i provođenje obaveznog zdravstvenog osiguranja za područje Tuzlanskog kantona za 2015. godinu;

Bit će razmatrani i prijedlozi odluka o izmjenama i dopunama odluka o finansijskoj konsolidaciji privrednog društva Rudnik soli “Tuzla” d.d. Tuzla i privrednog društva “Tvornica transportnih uređaja” d.d. Tuzla te davanje saglasnosti na odluku o odobravanju finansijskih sredstava privrednom društvu “Tvornica transportnih uređaja” D.D. Tuzla.

Vlada će se izjašnjavati između ostalog i o Planu proljetne sjetve u 2015. godini za područje Tuzlanskog kantona, kao i o Izvještaju o implementaciji Akcionog plana za realizaciju Strategije razvoja i Strategije socijalnog uključivanja BiH za Tuzlanski kanton za 2014. godinu.

Pres-konferencija nakon sjednice Vlade bit će održana u 15 sati u BKC-u u Tuzli.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*