Organizatori „Zime u Tuzli“ upoznali v.d. gradonačelnika Tuzle sa završnim pripremama za početak manifestacije

Vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle, dr. Zijad Lugavić, danas je u zgradi Gradske uprave, održao sastanak sa predstavnicima Turističke zajednice grada Tuzle, partnera u organizaciji, kompanije „Bingo“, te gradskih preduzeća koja su uključena u realizaciju manifestacije “Zima u Tuzli”.

Tokom sastanka analizirane su aktivnosti koje se provode kako bi se obezbijedili svi neophodni komunalni, tehnički i bezbjedonosni uslovi za uspješan početak navedene manifestacije.

Prema riječima dr. Lugavića, prioritet ovog događaja jeste da se građanima i posjetiocima Tuzle učini boravak i život kvalitetnijim i boljim u zimskim i prazničnim danima. Istakao je da će Tuzla i ove godine biti jedan od centara novogodišnjih dešavanja u regionu, a da će se, uz trend rasta broja posjetilaca i interesovanja za događaj, u budućnosti aktivnosti širiti i na druge dijelove grada.

Direktorica Turističke zajednice, Amra Jaganjac upoznala je v.d. gradonačelnika, dr. Zijada Lugavića da je sve spremno za otvaranje „Zime u Tuzli“, te izrazila zahvalnost predstavnicima privrednih subjekata i obrtnicima koji su se uključili u organizaciju. Posebno se zahvalila predstavnicima gradskih komunalnih preduzeća na aktivnostima koje su proveli na pripremama i ukrašavanju grada, kao i na iskazanoj spremnosti za uključivanje svojih kapaciteta na što boljoj realizaciji manifestacije. Dr. Lugavić je posebnu pažnju skrenuo na bezbjednosne aspekte, kao i na redovno vršenje svih komunalnih usluga tokom manifestacije.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Turističke zajednice grada Tuzle, Udruženja samostalnih obrtnika grada Tuzle, JP RTV7, JKP Saobraćaj i komunikacije, JKP Komunalac Tuzla i kompanije Bingo, koja je ove godine partner u organizaciji.

Manifestacija „Zima u Tuzli“ ove godine počinje 9.12.2022. i trajat će do 8.1.2023. godine. Građanke i građani Tuzle, ali i gosti, imat će priliku uživati u prazničnim čarima i gastro ponudi koju će kreirati obrtnici sa područja Tuzle. Organizatori su obezbijedili bogat muzičko-zabavni program, kojeg će u petak, 9. decembra 2022. solističkim koncertom otvoriti Ilma Karahmet, a poseban program je pripremljen za najmlađe posjetioce.

Grad Tuzla

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*