Vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle sa učesnicima Prvog BH Hackatona kroz Think tank

Mladim studentima i studenticama, koji su se predstavili inženjerskim poduhvatima i promišljanjima, u okviru Prvog BH Hackatona kroz Think tank danas je podršku pružio i vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić.

„Posebno mi je drago što se jučer i danas, u tuzlanskom Narodnom pozorištu, održava prvi BH Hackaton kroz Think tank za mlade u tehničkoj organizaciji BH sedmica inženjerstva i Univerziteta u Tuzli, a koji je u potpunosti posvećen obrazovanju za 21. vijek. Kroz ovaj događaj siguran sam da ćete razviti i ponuditi kvalitetne i savremene, te inovativne sadržaje i smjernice za razvoja kampusa Univerziteta u Tuzli, na način kako to vide mladi ljudi iz cijele BiH.

Uvjeren sam da ćete stvoriti i dati rješenja za široki spektar tema koje su vezane za mlade i obrazovanje savremenog doba, od edukativnih primjena novih tehnologija, povezivanja akademske zajednice, energetske efikasnosti, zdravlja, okoliša, smještaja za studente do osnaživanja mladih kroz umjetnost i inovacije. Ubjeđen sam da će deset timova, koji su se plasirali u finale, danas prezentovati odlične prijedloge i programe, a da će žiri zasigurno imati težak posao u odabiru tri najuspješnije ekipe.

Svojim dolaskom iskazujem podršku mladim studentima i studenticama u njihovim inženjerskim poduhvatima i promišljanjima. Mladi su naša budućnost i moramo vam posvetiti dužnu pažnju. Želim vam svima veliki uspjeh danas, a za mene i sve nas vi ste svi veliki pobjednici“-poručio je u svom obraćanju dr.sc. Lugavić.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*