Dr Elnur Smajić jedan od autora udžbenika Kardioneurologija

Udžbenik Kardioneurologija grupe autora, Goran Krstačić, Silva Butković Soldo i Antonija Krstačić promovisan je u Osjeku, Hrvatska. Uz autore na udžbeniku je doprinos dao i 51 koautor.

Udžbenik sadrži 410 stranica, a obrađene teme su iz područja kardiologije i neurologije koje nisu obuhvaćene klasičnim udžbenicima interne medicine i neurologije, uz kardioneurološke specifičnosti iz kliničke prakse.

Udžbenik je međunarodnog karaktera, a njegovi autori su eminentni stručnjaci iz područja kardiologije i neurologije iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Jedan od autora je i dr. Elnur Smajić, mr. med. sci., subspecijalist kardiologije, šef Odjeljenja za kardiologiju UKC Tuzla koji je objavio poglavlje na temu “Stresna kardiomiopatija”.

Kako je istakao dr. Smajić, kardiološke i neurološke bolesti slikovito se mogu predstaviti kao dvosmjerna ulica iz razloga što se kardiološke komplikacije razvijaju u neurološkim bolestima, a neurološke komplikacije u kardiološkim bolestima. Veza između srca i mozga je posebna, kako u fiziološkim stanjima, tako i u patološkim, što se najviše manifestuje u stresnoj kardiomiopatiji.

Udžbenik će se koristiti za nastavni predmet neurokardiologija/kardioneurologija na Fakultetu dentalne medicine i zdravstva Sveučilište Josip Juraj Strossmayer u Osijeku.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*