(Foto) Najuspješnija atletska dvoranska sezona za AK Sloboda Tehnograd, tri državna rekorda i osam medalja u Beogradu

Proteklog vikenda u Beogradu su održana dva velika međunarodna atletska mitinga za sve uzrasne kategorije na kojima su atletičari-ke AK „Sloboda-Tehnograd“ postavili tri državna rekorda i osvojivši 8 medalja. Više od 2000 učesnika takmičilo se u svim trkačkim, bacačkim i skakačkim disciplinama.

U subotu je, u tehničkoj organizaciji AK “Partizan” održan 6. Miting budućih šampiona. Na tom mitingu ateletičari AK “Sloboda Tehnograd” osvojili su 4 medalje. Nikola Pavljašević je osvojio zlatnu medalju u diciplini 800 m, za mlađe pionire. Ema Mešković je sa vremenom 42,68 s oborila državni rekord na 300 m, u kategoriji djevojčica i mladjih juniorki i osvojila srebrnu medalju. Elma Hasanbašić je osvojila srebro u trci na 800 m, u kategoriji mlađih juniorki. Bronzani je bio i Rijad Muratović u trci na 60m, u kategoriji mlađih juniora.

Drugi dan vikenda bio je rezervisan za “Novogidišnji miting” AK “Crvena zvezda”, na kojem su atletičari-ke AK “Sloboda Tehnograd” oborili jedan državni rekord i  osvojili 4 medalje  Zlatnu medalju je i drugog dana osvojio Nikola Pavljašević u trci na 800 m, za mlađe pionire. Edhem Vikalo osvojio bronzanu medalju u trci na 60 m, za seniore. Bronzana je bila i Ema Mešković u trci na 200 m, za starije pionirke, kao i Bakir Musić u trci na 200 m, za mlađe juniore.  Elma Hasanbašić je u trci seniorki postavila novi rekord za mladje juniorke u disciplini 1000 m  sa rezultatom 3:16,38 s. Osim postavljenih rekorda i osvajača medalja na ovim mitinzima nastupili su i takmičari-ke AK “Sloboda Tehnograd”: Ajna Nezirovac, Lejla Hodžić, Ahmed Hodžić, Merjem Dubravić, Dina Dubravić, Rijad Hasanbašić, Enes Džinić, Alija Džinić, Merima Mehmedović, Ismihan Muratović, Nudžejma Vrabac, Ena Bećirović, Amer Bećirović i  Omar Džanić.

Mitinzima u Beogradu krunisana je najuspješnija atletska dvoranska sezona sa oborenih 15 državnih rekorda u različitim starosnim kategorijama za AK „Sloboda-Tehnograd“ u godini  u kojoj je obilježeno  75 godina uspješnog postojanja i rada.  

 

(Press kluba/RTV7)                                                                   

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*