Za novogodišnji vikend u Tuzli popunjeno više od 90 posto smještajnih kapaciteta

Doček Nove godine u okviru manifestacije “Zima u Tuzli”, kada na Trgu slobode gostuje Zabranjeno pušenje a dan poslije Amel Ćurić uz još nekoliko bendova, sudeći po popunjenosti smještajnih kapaciteta, očigledno je pun pogodak Turističke zajednice i Grada Tuzle.

Prema podacima najveće online stranice za rezervisanje smještaja u svijetu, Booking.com, u Tuzli je u terminu od 31. decembra do 2. januara rezervisano čak 96 posto smještajnih kapaciteta što uključuje hotele, pansione i privatne apartmane koji nude usluge putem ove internet platforme. Slična situacija je i na platformi Airbnb.

Javni doček Nove godine u Tuzli koji uključuje koncert na najvećem gradskom Trgu praktikuje se već nekoliko godine, kontinuitet je prekinut u pandemijskoj 2020. godini.

Posljednju, pretpandemijsku Novu godinu Tuzlaci su dočekali uz Van Gogha, 2019. godinu uz Plavi orkestar, a godinu prije uz Frajle.

Podsjećamo, manifestacija “Zima u Tuzli 2022/2023.” otvorena je 9. decembra uz koncert Ilme Karahmet, a u 31 dan programa posjetitelji će u 18 večeri moći uživati uz muzikz uživo.

Turistička zajednica grada Tuzle, Grad Tuzla i Udruženje obrtnika grada Tuzle su i ove godine obrtnicima sa područja Tuzle na centralnoj lokaciji “Zime u Tuzli” omogućili korištenje 20 mobilnih kućica na Trgu slobode u kojima se nudi raznovrsna ponuda hrane, pića, suvenira… 

/Tuzlainfo/

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*