(Video) Sve je spremno za javni doček Nove godine u Tuzli

Vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, održao je u ponedjeljak, 26.12.2022. godine sastanak sa predstavnicima Turističke zajednice grada Tuzle, Policijske uprave Tuzla, Udruženja samostalnih obrtnika grada Tuzle, gradskih službi, javnih komunalnih preduzeća, Profesionalne vatrogasne jedinice, JZNU Dom zdravlja sa poliklinikom, „Dr. Mustafa Šehović“, JP RTV7 i drugim učesnicima u organizaciji javnog dočeka Nove 2023. godine u Tuzli. Cilj sastanka je bilo upoznavanje sa realizovanim aktivnostima na pripremi javnog dočeka Nove godine, Dječije Nove godine i programa „prvog dana nove godine“ na Trgu slobode, sa posebnim aspektom na neophodne komunalne, tehničke i bezbjednosne uslove za uspješnu realizaciju ovih manifestacija.

Organizatori javnog dočeka Nove godine, predstavnici Turističke zajednice grada Tuzle, upoznali su v.d. gradonačelnika sa svim provedenim aktivnostima, te se zahvalili svima prisutnima na odličnoj saradnji i podršci, kako tokom realizacije programa „Zima u Tuzli“, tako i na pripremama za javni doček Nove godine. Prisutni su upoznali v.d. gradonačelnika da su poduzete sve potrebne aktivnosti kako bi predstojeći praznici, posebno javni doček Nove godine na Trgu slobode prošli u najboljoj organizaciji i bez problema.

Tokom sastanka, posebna pažnja je posvećena bezbjedonosnim aspektima, sa osvrtom na nedozvoljeno korištenje pirotehničkih sredstava. S tim u vezi, dogovorene su pojačane aktivnosti PU Tuzla i inspekcijskih službi, kako na sprječavanju nedozvoljenog prometa pirotehničkih sredstava i sankcionisanju njihove prodaje, tako i na mjerama tokom same novogodišnje noći, na oduzimanju pirotehnike i kažnjavanju prekršilaca važećih zakona, prije svega Zakona o javnom redu i miru.

Vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, se zahvalio organizatorima i svim učesnicima na provedenim pripremama za uspješnu realizaciji javnog dočeka Nove godine.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*