Poziv srednjoškolcima: Volontiraj, kreditiraj

Udruženje INFOHOUSE poziva srednjoškolce i srednjoškolke da apliciraju sa svojim projektnim prijedlozima za ovogodišnji Sajam kreditiranja koji će se tokom maja održati u Sarajevu. Pravo apliciranja imaju sve srednje škole sa teritorije Bosne i Hercegovine koje su učestvovale u Socijalnom danu tokom 2014.godine, njih ukupno 141 iz 62 grada i opštine. Za učeničke projekte na raspolaganju će biti fond u iznosu do 20.000 KM, a krajnji rok za prijave je 31.mart, 2015. Više informacija svi zainteresovani mogu dobiti putem web stranice www.volontirajkreditiraj.ba

Sajam kreditiranja dio je projekta ‘Volontiraj, kreditiraj’ posvećenog jačanju kapaciteta mladih kako bi bili u mogućnosti da preuzmu odgovornost za svoju profesionalnu budućnost, razvoj lokalne zajednice ali i poboljšanje statusa mladih u cjelini.

Projekat se održava osmu godinu zaredom i Sajam kreditiranja je njegova posljednja faza svake godine, kada se sami učenici takmiče sa svojim projektima. Glasanjem tokom sajma biraju se najbolji projekti koji će se finansirati iz sredstava prikupljenih tokom prošlogodišnjeg Socijalnog dana.

Ovo je prilika i za međusobno upoznavanje i druženje učenika iz različitih škola sa područja Bosne i Hercegovine i njihovo predstavljanje široj javnosti.

Jedan od bitnih ciljeva projekta ‘Volontiraj, kreditiraj’ jeste i uspostavljanje kontakta između sadašnjih i budućih profesionalaca , te učenika i lokalne zajednice kako bi učenici mogli promovisati solidarnost i volonterizam u zajedničkom radu.

(RTV7/Infohouse)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*