Grad Tuzla jača sistem njege i pomoći u kući licima treće životne dobi

Na poziv sekretara Crvenog križa/krsta Grada Tuzle, Seada Hasića, prezentaciji dosadašnjih rezultata projekta „Usluga njege i pomoći u kući starim i iznemoglim osobama“, koji se u Tuzli, implementira uz podršku Grada Tuzle, upriličenoj u četvrtak, 12. januara, u prostorijama gradskog Crvenog križa, prisustvovao je vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić.

Ovom prilikom dr.sc. Lugavić izrazio je zadovoljstvo uspjehom projekta, te istakao da će gradska administracija nastaviti ulagati sredstva iz budžeta Grada u tu oblast jer postoji izražena potreba za kućnom njegom naših sugrađana u trećoj životnoj dobi.

„Značaj i doprinos zaposlenika Crvenog križa/krsta sam vidio ne samo u prethodnom ratu, to je priča za sebe, nego i 2014. godine kada su nas zadesile prirodne nepogode, mislim na poplave i klizišta, kada se Crveni križ/krst grada Tuzle, kroz sistem naše civilne zaštite, uključio u pružanje pomoći stanovništvu. Za svu tu svesrdnu pomoć, koju ste pružali onima kojima je bila potrebna, želim ovom prilikom da se zahvalim. Vi to radite svaki dan, ne samo kada je u pitanju neka nepogoda. Mi smo kao zajednica opredijeljeni da usko sarađujemo sa vama.

Danas sam prvenstveno došao da se zahvalim za sve što ste do sada uradili i radite kroz projekat „Usluga njege i pomoći u kući starim i iznemoglim osobama“, koji je veoma značajan za naše građanke i građane. Posebno za one koji ovdje nemaju nikoga da im pomaže. Da vas nema i da nema podrške Grada Tuzle za ovaj projekat, ja ne znam kako bi oni uopšte živjeli i preživjeli.
Ovo je jedna humana misija koju zajedno radimo. Čovjek može biti humanista samo ako ima veliko srce. To za vas mogu reći jer imate puno ljubavi prema svima, i onima koji trebaju i onima koji ne trebaju vašu pomoć. Mi trebamo da se što više angažujemo i budemo kvalitetniji partneri u ovom poslu. U tekućoj godini Grad Tuzla je povećao izdvajanja za ovaj projekat i u budućem periodu će pokušati maksimalno pomoći, na način da olakšamo posao koji radite. Na ovaj način pokušavamo da se odužimo i kažemo da cijenimo to što radite“, – poručio je dr.sc. Lugavić.

Zaposlenici i volonteri gradskog Crvenog krsta zahvalili su vršiocu dužnosti gradonačelnika, Zijadu Lugaviću i gradskim službama na veoma uspješnoj dugogodišnjoj saradnji, kako na ovom tako i na projektima u drugim oblastima.

Cilj projekta „Usluga njege i pomoći u kući starim i iznemoglim osobama“ je da se, na području grada Tuzle, ojača sistem njege i pomoći u kući licima treće životne dobi, ali i svim ostalim ljudima kojima je za ostanak u vlastitom domu potrebna njega i pomoć od strane drugog lica.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*