(Video) Održan seminar za profesore građevinsko – geodetske struke

Profesori građevinsko – geodetske struke u srednjim školama na području Tuzlanskog kantona učestvovali su na tradicionalnom seminaru u organizaciji Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona. 

Energetska efikasnost, lasersko skeniranje, dizajn i razvoj proizvoda samo su neke od tema seminara. Pored stručnih tema, razgovaralo se i o mentalnom zdravlju. Priliku da profesorima predstavi ovu temu imala je Emira Hamidović, diplomirani pedagog i psihlog. Istaknuto je da su profesori često stavljeni po strani kada je u pitanju mentalno zdravlje i da bi prije svega oni trebali biti mentalno sposobni kako bi u učeniciima pomogli.

Od početka realizacije seminara, još od 2010.godine podršku pri realizaciji pruža i Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona.  Zlatko  Ibrišimović, savjetnik za srednje stručno obrazovanje, smatra da nova znanja i vještine koje se usvoje na ovakvim seminarima itekako doprinose kvalitetu u radu nastavnika.

Na području Tuzlanskog kantona još uvijek je u toku zimski raspust, a dok učenici odmaraju oko 50 profesora uzelo je učešće na seminaru građevinsko-geodetske struke na području Tuzlanskog kantona. Svoja znanja će prenositi na buduće mlade generacije, a prema riječima direktora  Kadrije  Ibiševića,  Građevinsko-geodetska škola Tuzla broji značajan porast broja učenika.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*