Još šest osoba uhapšeno zbog napada na Ilidži

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su danas još šest osoba zbog napada na grupu građana iz Srbije na Međunarodnom dječijem sportskom turniru na Ilidži. 

Osim četiri osobe koje su uhapšene prethodnog dana, policija je nastavljajući aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela “Nasilničko ponašanje”, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, identifikovala, pronašla i uhapsila još šest osoba.

Riječ je o osobama čiji su inicijali A.H. (2002. godište), B.O. (2002.), E.B. (2003.), B.H. (2001.), M.P. (2001.) i S.K. (2002.), svi iz Sarajeva.

Oni su osumnjičeni za navedeno krivično djelo i trenutno se nalaze na kriminalističkoj obradi u Policijskoj upravi Ilidža.

Lica lišena slobode će u zakonom propisanom roku, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predata u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Odjeljenja za odnose sa javnošću Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Podsjetimo, tokom dječijeg regionalnog fudbalskog turnira došlo je do incidenta u hotelu u kome su smještena djeca i roditelji iz Srbije, kada su upale osobe sa fantomkama i suzavcem. Napali su više osoba, a jednu od njih ranili nožem. 

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*