Dvodnevna sjednica VSTV-a: Na dnevnom redu imenovanje predsjednika Suda Bosne i Hercegovine

Redovna sjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) na kojoj je planirano i imenovanje predsjednika Suda BiH, bit će održana danas i sutra u Sarajevu.

Na dvodnevnoj sjednici predviđeno je i pokretanje procedure izbora novih članova VSTV-a, a imenovanje predsjednika Suda BiH planirano je za sutra.

Pred članovima VSTV-a naći će se izvještaj o radu Predsjedništva VSTV-a BiH za period od 1. jula do 31. decembra prošle godine.

Jedna od tačaka dnevnog reda je i usvajanje Akcionog plana za realizaciju komunikacijskog plana VSTV-a BiH za oblasti etike, integriteta i sprečavanje sukoba interesa.

Pred VSTV-om će se naći i odobravanje Programa početne obuke i stručnog usavršavanja Centra za edukaciju sudija i javnih tužilaca Republike Srpske, Centra za edukaciju sudija i tužilaca Federacije BiH i Pravosudne komisije Brčko distrikta za ovu godinu.

Članovi VSTV-a razmatrat će i prijedlog za redovno izvještavanje glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske, Federalnog tužilaštva Federacije BiH i Tužilaštva Brčko distrikta o rješavanju predmeta korupcije i organizovanog kriminala.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*