Lidl želi graditi objekat i u Tuzli, u potrazi za adekvatnom lokacijom

Trgovački lanac Lidl, nakon Bijeljine, Kiseljaka i Sarajeva, zainteresiran je za gradnju objekta i na području Tuzle. Prema informacijama koje su potvrđene za Klix.ba, trenutno je u toku pronalazak adekvatnog lokaliteta za formiranje građevine.

Kompanija Lidl BH u decembru prošle godine povećala je svoj kapital u našoj zemlji na blizu 100 miliona konvertibilnih maraka, nakon čega su se dodatno otvorile prilike za formiranje objekata.

Nešto ranije Lidl je počeo sa izgradnjom prvog objekta u Bosni i Hercegovini, a koji se nalazi na području Bijeljine, kao i skladišno-distribucijskog centra u Kiseljaku.

Potom su aktivnosti pokrenute i u Sarajevu, tačnije na nekadašnjoj imovini Energoinvesta u Općini Novi Grad.

Prema informacijama do kojih je došao Klix.ba, njemački trgovački lanac svoje poslovanje planira proširiti i na području Tuzle, gdje je u toku pronalazak adekvatne lokacije na kojoj bi bio izgrađen prodajni objekat.

S druge strane, od ranije se govori da je Lidl zainteresiran i za otvaranje objekta na području Živinica, međutim, prema informacijama kojima raspolaže Klix.ba, ova njemačka kompanija potencijalne lokacije još uvijek nije pronašla.

S ciljem uspostavljanja poslovanja na našem tržištu, njemačka kompanija početkom 2021. godine registrovala je firmu u Bosni i Hercegovini, pod nazivom Lidl BH d.o.o., nakon čega su se pokrenule priče o otvaranju minimalno šest poslovnica.

Formalni osnivač bh. Lidla je kompanija W E-International Zweite GmbH. Kao direktor bh. ogranka kompanije naveden je Allen Halamić, a osim njega, u upravi društva su i izvršni direktori Roland Thomas Schreiber, Mihajl Đotlo, Dean Sunek i Kristijan Zaec.

(klix)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*