epaselect epa09033809 Customs officers stand next to paint canisters and packages of cocaine displayed at the customs investigation office of Hamburg, northern Germany, 24 February 2021. Customs authorities announced that they have seized more than 16 tonnes of cocaine hidden in three containers at the port of Hamburg on 12 February 2021. According to a press release from the Hamburg customs investigations department, this is the biggest-ever cocaine haul in Europe. EPA-EFE/FOCKE STRANGMANN

Europol: Razbijena mreža trgovine drogom u Italiji i Albaniji

Organi za provođenje zakona razbili su mrežu trgovaca drogom u Italiji i Albaniji, saopćila je u četvrtak evropska policijska agencija Europol.

Europol je saopćio da su kriminalci navodno odgovorni za trgovinu kokainom, kanabisom i heroinom uglavnom iz Albanije u Italiju, dok se zemlje širom Evrope bore protiv organiziranih kriminalnih grupa.

Tokom zajedničke akcije u kojoj je na terenu učestvovalo oko 350 policajaca, uhapšeno je 30 osumnjičenih i pretresena je 31 lokacija. Tokom akcije oduzeto je pet pušaka, jedan pištolj i šest vozila, javlja Reuters.

U izvještaju koji je prošlog novembra objavila agencija Evropske unije za droge EMCDDA navodi se da su kriminalne mreže na zapadnom Balkanu postale ključni akteri i na regionalnom i na tržištu droge Evropske unije.

Fena/RTV7

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*