Regulatorna agencija za komunikacije kreirala aplikaciju Medijska i informacijska pismenost

Regulatorna agencija za komunikacije (Agencija) u okviru projekta “Zaštita djece na internetu u sistemima korisnika dozvola RAK”, kreirala je aplikaciju Medijska i informacijska pismenost koja je dostupna za besplatno preuzimanje u Google Play Store i App Store.

Putem aplikacije korisnici će moći na brz i jednostavan način pristupati sadržajima, rubrikama i novostima sa web stranice Medijska i informacijska pismenost.

Sadržaj koji se nalazi na web stranici Medijskapismenost.ba automatski se prenosi u aplikaciju, a korisnici mogu uključiti opciju obavijesti koja će ih informisati o svim novostima i aktuelnostima sa stranice. Aplikacija je prilagođena na tri jezika, bosanski, hrvatski i srpski, koji se mogu odabrati prilikom korištenja. Pretraga omogućava brzo i jednostavno pretraživanje ključnih pojmova, vijesti, videa i dokumenata, jednostavna je za korištenje i pamti sve prethodne pretrage. Sadržaj aplikacije razvrstan je po kategorijama i odjeljcima sa istim nazivima kao na web stranici, što aplikaciju čini jednostavnom i lakom za praćenje korisnicima. Uz svaku vijest na aplikaciji naveden je datum objave i prosječno vrijeme čitanja te vijesti.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*