Počinje drugo polugodište u osnovnim i srednjim školama u TK

Nastava u drugom polugodištu u osnovnim i srednjim školama u Tuzlanskom kantonu počinje u ponedjeljak 30.01.2023. godine i trajt će do srijede 14. juna 2023. godine, što uključuje 98 radnih dana,, a drugo polugodište traje do 30.06.2023. godine.

Nastava u drugom polugodištu u prvom razredu osnovne škole počinje u ponedjeljak 30.01.2023. godine i traje do srijede 07.06.2023. godine (93 radnih dana).

Nastava u drugom polugodištu u završnom razredu osnovne škole počinje u ponedjeljak 30.01.2023. godine i traje do srijede 24.05.2023. godine (83 radnih dana).

Nastava u drugom polugodištu u završnom razredu srednje škola počinje u ponedjeljak 30.01.2023. godine i traje do srijede 10.05.2022. godine (73 radnih dana).

Prema informacijama koje smo dobili iz Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona, nastava u svim školama bi trebala početi redovno.

– Nismo dobili povratne informacije da u nekoj školi postoje prepreke za početak nastave. Izuzetak su škole koje koriste sisteme zagrijavanja na pelet. Ministarstvo je pravoremeno obezbijedilo sredstva za tu namjenu, dok škole provode postupke nabavke tog energenta – rekao nam je dr. sc. Ahmed Omerović, ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona.

Podsjećamo, u ovu školsku godinu učenici u osnovnim školama su ušli sa besplatnim učenicima, a za ovu školsku godinu je vezana i jedna novina da se na početku školske godine na prvom nastavnom času u prvoj i drugoj smjeni, odnosno međusmjeni u svim školama intonira himna Bosne i Hercegovine.

Također, jučer su potpisani aneksi kolektivnih ugovora za djelatnost osnovnog i srednjeg obrazovanja u Tuzlanskom kantonu. Aneksi kolektivnog ugovora zaključeni na temelju sporazuma o utvrđivanju osnovice za obračun plaće, najniže plaće, iznosa povećanja plaće, iznosa naknade za ishranu u toku rada (topli obrok) i iznosa naknade za korištenje godišnjeg odmora (regres) za zaposlene u oblasti osnovnog obrazovanja Tuzlanskog kantona u 2023. godini.

(Tuzlainfo)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*