Tuzla domaćin kvalifikacionog susreta BiH i Crne Gore

Tuzla će biti domaćin naredne kvalifikacione utakmice između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Crne Gore, u okviru VI kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u košarci, potvrđeno je na današnjem sastanku premijera Tuzlanskog kantona Irfana Halilagića i ministrice kulture, sporta i mladih Ivane Mijatović sa predstavnicima Košarkaškog saveza BiH i Sportskog saveza Tuzlanskog kantona. Utakmica će biti održana 23. februara u velikoj dvorani SKPC „Mejdan”.

Premijer Halilagić je u ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime izrazio dobrodošlicu Košarkaškom savezu i reprezentativcima u Tuzlu i Tuzlanski kanton.
„Uvijek i sa velikim ushićenjem dočekujemo naše reprezentativce, bilo o kojem sportu da se radi, a imajući u vidu da je Tuzla posebno poznata kada je u pitanju podrška i atmosfera na košarkaškim utakmicama, te važnost samog duela, domaćinstvo ovog susreta nam čini posebnu privilegiju. Kao što je to bio slučaj i do sada Košarkaški savez može računati na našu podršku, kako u finansijskom, tako i u drugim aspektima organizacije ovog meča”, kazao je danas premijer Halilagić.
Potpredsjednik Košarkaškog saveza BiH Aid Berbić se ovom prilikom u ime Košarkaškog saveza zahvalio na dosadašnjim ulaganjima Vlade TK u sport, posebno za podršku SKPC „Mejdan”.
„Mejdan je kultni sportski objekat u našem kantonu, posebno kad je košarka u pitanju. Imajući u vidu projekte rekonstrukcije koji su u Mejdanu završeni, ovaj sportski objekat danas može pružiti znatno kvalitetniju uslove i podršku reprezentativnim okupljanjima”, kazao je Berbić.
Generalni sekretar Košarkaškog saveza Amer Čolan je istaknuo poseban značaj utakmice koja će biti održana u Tuzli.
„Pred nama je težak zadatak. Imajući u vidu rezultat iz Crne Gore, ovdje nam treba pobjeda od barem 20 poena prednosti, čime bismo pred odlazak u Mađarsku već jednom nogom bili na Svjetskom prvenstvu koje će se održati u Filipinima, Indoneziji i Japanu. Zbog toga nam je izuzetno značajna podrška Kantonalne vlade”, kazao je Čolan.
Prema današnjem dogovoru okupljanje reprezentacije u Tuzli je planirano za 19. i 20. februar, a utakmica se igra 23. februara u sali SKPC „Mejdan” u Tuzli.
Podsjetimo, u grupi K drugog kruga kvalifikacija Francuska i Litvanija imaju po 18 bodova, Crna Gora 16, BiH i Mađarska po 15, Češka Republika 13. Plasman na Mundobasket ostvarit će tri prvoplasirane selekcije.
Današnjem sastanku prisustvovao je i generalni sekretar Sportskog saveza TK Jadran Lasetović, koji će, s obzirom na ulogu Saveza u organizaciji susreta, biti i direktor utakmice.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*