Servisne informacije za subotu 4.februar 2023.godine: Blago zamućenje vode za piće u Tuzli

Kako smo saznali iz JKP “Vodovod i kanalizacija” Tuzla došlo je do blagog zamućenja vode. “Mole se građani za strpljenje i da vodu u svojim domaćinstvima koriste samo za sanitarnu upotrebu. Prilikom puštanja novog cjevovoda došlo je do blagog zamućenja vode. Sve dežurne ekipe su na terenu, rade na odmuljivanju zamućenih dijelova grada. Rezervoar Mosnik je privremeno zatvoren do poboljšanja stanja. Analiza vode se konstantno radi svakih pola sata. Kada se stanje stabilizuje obavijestiti ćemo korisnike putem web stranice. Hvala na razumijevanju” – saopćeno je sinoć iz JKP “Vodovod i kanalizacija” Tuzla. Dežurni u ovom preduzeću nam je jutros potvrdio da se situcija stabilizuje, i da uskoro očekuju zvanične pozitivne analize vode.

U protekla 24 sata javni red i mir narušen je tri puta. Evidentirano  je  izvršenje četiri krivična djela. Dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda.

Kako smo saznali iz Službe hitne medicinske pomoći Tuzla, građanima je pruženo 175 medicinskih usluga.

Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla u posljednja 24 sata gasila je jedan kontejner, jedan dimnjak i obavila tri tehničke intervencije.

Uredna je isporuka toplotne energije u gradu, saopćeno je iz Centralnog grijanja Tuzla.

Odvoz smeća i održavanje higijene grada odvija se po planu i programu kažu u Javnom komunalnom preduzeću Tuzla.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*