Bećirović sa predstavnicima Kongresa Bošnjaka svijeta i New England Friends of Bosnia and Herzegovina

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je u Washingtonu sa Azemom Derviševićem, predsjednikom Kongresa Bošnjaka svijeta (KBS), Zerinom Dervišević-Hasan članicom rukovodstva New England Friends of Bosnia and Herzegovina (NEFBIH), neprofitne organizacije koja okuplja prijatelje Bosne i Hercegovine, i članom Odbora NEFBiH Kemalom Čolakhodžićem.

Predstavnici ovih uticajnih organizacija podržali su aktivnosti i inicijative člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bećirovića tokom njegove posjete Sjedinjenim Američkim Državama, konstatujući da takvi potezi vode jačanju pozicije Bosne i Hercegovine u SAD-u, saopšteno je iz Predsjedništva.

Azem Dervišević, predsjednik Kongresa Bošnjaka svijeta i član Upravnog odbora Radne grupe za Bosnu i Hercegovinu, koja okuplja ljude porijeklom iz Bosne i Hercegovine i Amerikance, poručio je da će se KBS i dalje zalagati za povezivanje progresivnih ljudi u Bosni i Hercegovini i inostranstvu s ciljem pripreme i realizacije novih projekata za dobrobit domovine.

Dervišević je pozdravio uspostavljanje Savjeta pri Kabinetu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bećirovića, izražavajući spremnost za doprinos u radu i djelovanju, a posebno u Savjetu za dijasporu koji uskoro treba biti uspostavljen. Uputio je poziv članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bećiroviću da u Parlamentu države Massachusetts prisustvuje obilježavanju Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Radna grupa za Bosnu i Hercegovinu ima četiri glavna cilja: borba protiv negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca, ulazak Bosne i Hercegovine u NATO, članstvo Bosne i Hercegovine u Evropskoj uniji i ustavne promjene, saopšteno je iz službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*