Dr Semir Osmanagić: “Mi još uvijek ne znamo ko, kada, kako I zašto je gradio najstarije egipatske, kineske, meksičke I bosanske piramide!” (VIDEO)

Doktor Semir Osmanagić, naučnik, autor, istraživač megalitnih i piramidalnih lokacija širom svijeta, član ruske Akademije prirodnih nauka i direktor Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”.

2005. godine je proglasio brdo Visočica pored mesta Visokog, za piramidu ilirskog porijekla, staru desetak hiljada godina. Otkriće piramida u Bosni i Hercegovini učinilo ga je svjetski poznatim. O njemu su reportaže snimili brojni svjetski mediji.

Diplomirao je na ekonomskom fakultetu, zatim fakultetu političkih nauka, a nakon toga je studirao dvije godine sociologiju. Magistrirao je međunarodnu ekonomiju, doktorirao istoriju civilizacija (piramide Maja).

Napisao 18 knjiga o drevnim civilizacijama, obišao gotovo sve značajne arheološke lokacije u svijetu, držao predavanja u desetinama zemalja.

Nakon višegodišnji pauze, u Tuzlu došao kako bi održao predavanje o pravoj starosti i svrsi piramida u svijetu. Njegovo višedecenijsko istraživanje širom svijeta dokazuje da piramide nisu građene kao grobnice već kao pojačivači energija. Ovom prilikom predstavio je I svoju novu knjigu “Moja priča- otkrivena tajna bosanskih piramida”.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*