FACE TV kažnjen sa 15.000 maraka, a nisu mogli utvrditi šta je Hadžifejzović rekao

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK), s Draškom Milinovićem na čelu, finansijski je kaznila TV FACE zbog navodnih propusta u tri emisije “Centralnog dnevnika”, između ostalog i zbog navodnog “poziva na ubistvo Milorada Dodika”, navedeno je na stranici TV FACE.

https://0867b681803b8340b7fc09233d31fc69.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-40/html/container.html

RAK je izrekao kaznu TV FACE-u u iznosu od 15.000 KM zbog, kako su naveli, uređivačkih propusta u tri emisije “Centralni dnevnik”, pri čemu je RAK ustanovio da je najznačajniji propust ocijenjen kao teški prekršaj navodni poziv Senada Hadžifejzovića na ubistvo predsjednika RS Milorada Dodika.

Podsjećamo, nekoliko dana vodila se polemika oko toga da li je Senad Hadžifejzović, novinar i voditelj emisije „Centralni dnevnik“ rekao da Milorada Dodika treba “ubiti” ili “umiriti”.

RAK je ustanovio da je riječ o teškom prekršaju. Agencija za forenziku analizirala je sporni snimaki bez obzira na to što se nije moglo precizno utvrditi šta je Hadžifejzović rekao, RAK je izrekao kaznu.

Podsjetimo, uprkos tome što je Hadžifejzović kategoričan u tome da u emisiji Centralni dnevnik nije upotrijebio glagol “ubiti“, već “umiriti“, te priložio snimak kao dokaz, RAK je, uprkos protestima velikog dijela javnosti, ostao istrajan da pokrene postupak.

“To je skraćeni postupak, s obzirom da je, na prvi pogled ovoga što se desilo, i te kako jasno da je prekršen Kodeks o pružanju audio-vizuelnih medijskih usluga i medijskih usluga radija“, rekao je Draško Milinović, aktuelni diektor RAK-a i bivši direktor Radio-televizije bh. entiteta Republika Srpska (RTRS).

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*