Kabare “Splićanke” u Tuzlu i Bosanski kulturni centar TK stiže 25. februara

Kabare Splićanke je omnibus od pet ispovjednih priča Splićanki ispričanih u maniri stand up komedije s pratećom pjesmom i glamuroznom plesnom tačkom u koreografiji svjetski poznatog Lea Mujića.

Predstava satirizira i ironizira mane današnjeg Splita i Dalmacije u kojima će se mnogi prepoznati.

“Pozivamo vas da se pridružite našim heroinama, poslušate njihove priče, prepustite se pjesmi i plesu. Ostavite na trenutak mučne teme i pogledajte stvarnost kroz suze…od smijeha. Vrhunska zabava je zajamčena”, poručuju iz Gradskog kazališta mladih Split, koji dolaze na mini turneju po Bosni I Hercegovini.

Autor i reditelj: Ivan Leo Lemo, igraju: Lidija Florijan, Nada Kovačević, Ana Gruica, Mia Vladović i Aneta Matulić, kostimograf: Marko Marosiuk, producent: Gradsko kazalište mladih, Split, koreograf: Leo Mujić, kompozitor: Zvonimir Dusper.

Predstava će od 23. do 26. februara 2023. godine gostovati u četiri bh. grada, a u BKC Tuzla stiže 25. februara u 20.00 sati. Cijena ulaznice je 20,00 KM, a mogu se kupiti svaki radni dan u Marketing službi BKC TK Tuzla od 8.00 do 15.00 sati. Dodatne informacije na telefon: 035 311 070 i e-mail adresu: marketing@bkctuzla.ba /  Prodaja ulaznica i u sistemu kupikartu.ba, te na štandu “Sejo i Vili” na Korzu u Tuzli.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*