Kuglaši Slobode ubjedljivo slavili protiv Borca

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 17. kola Premijer lige BiH u kuglanju. Sloboda je nakon serije od tri poraza pobjedila banjalučki Borac visokim rezultatom 7:1. Od samog početka utakmice Sloboda je imala inicijativu i mnogo veću želju za pobjedom  a  igrači Broca su pomogli u tome jer su odigrali izuzetno lošu utakmicu za njihove standarde. Ovom pobjedom Sloboda je pretekla Borac na tabeli.

U ostalim susretima  Posušje je rutinski savladalo Minerala 6:2  i korak je bliže odbrani titule,  Ada je ostvarila pobjedu 5:3 protiv Rudara iz Kaknja koji je zbog bolesti igrača igrao u oslabljenom sastavu. Rudar Prijedor je teškom mukom savladao Zrinski koji se grčevito bori za opstanak. Posavina je porazom na domaćem terenu od Mostara jednom nogom već zakoraćila u drugi rang takmičenja kod je Željezničar nošen izvrsnom igrom iskusnog Izudina Herende 652 (najbollji rezultat kola) ostvario veoma važnu pobjedu nad Kozarom u borbi za ostanak u Premijer ligi.

Osim prvenstvenih utakmica u nedjelju je održano i prvo okupljanje muške reprezentacije koja sredinom maja nastupa na Svjetskom prvenstvu koje će se održati u Varaždinu. Iz Slobode na okupljanje su pozvani Senad Jogunčić i Nermin Kasumović.

(Kuglaški klub Sloboda/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*