Bećiragić: Zadovoljan zbog pobjede bh. košarkaša ali i zbog fenomenalne podrške s tribina u Mejdanu

Reprezentacija BiH pobijedila je selekciju Crne Gore u meču odigranom u okviru kvalifikacija za SP. Zmajevi su uz prepun Mejdan ostvarili pobjedu koja će im olakašati put Mundobasketa.

Izabranici Adisa Bećiragića na kraju su imali rezultat 74:66. Ono što je posebno iznenadilo sve jeste da je reprezentacija BiH krila povredu koljena Miralema Halilovića.

“Mi smo krili da je kapiten Halilović imao napuknuto rebro i da je došao ovdje na svoje insistiranje. Rekao mi je ako treba da umre on će igrati. Nije trenirao 14 dana. On nije mogao dati svoj maksimum. Imamo Johna koji poslije zemljotresa nije trenirao. Ako je trenirao, to je lažno treniranje. Odlično je odigrao, ali mislim da bi odigrao bolje da je bio u igračkom kontinuitetu. Imamo Kamenjaša koji je zalijepljen za klupu i navija, čak i ne ulazi”, rekao je selektor košarkaških Zmajeva.

Selektor je istako da je zadovoljan pobjedom, ali da bi volio da je ona bila sa većom razlikom te dodao da je prezadovoljan podrškom navijača sa tribina u Mejdanu.

Momčadima na parketu podršku je pružila i publika koja je do posljednjeg mjesta ispunila Mejdan.

Zmajevi za tri dana gostuju u Mađarskoj, gdje također trebaju pobjedu, a uz uslov da posljednje plasirana Češka pobijedi Crnu Goru u gostima.

(Almedina Hrnjić/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*