U BiH danas oblačno s kišom, susnježicom ili snijegom

U Bosni i Hercegovini će u subotu preovladavati oblačno vrijeme sa kišom, a na vrhovima planina sa susnježicom ili snijegom.

Tokom noći na sjeveru i sjeverozapadu Bosne očekuje se prelazak kiše u susnježicu i snijeg. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 12 do 18 stepeni Celzijusovih.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom povremeno. Dnevna temperatura oko 13 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BIH, u nedjelju se očekuje oblačno vrijeme sa padavinama. U jutarnjim satima na istoku, jugoistoku i jugozapadu Bosne se očekuje kiša, koja će postepeno preći u susnježicu i snijeg. U ostatku Bosne snijeg, a u Hercegovini kiša, pljuskovi i grmljavina. U većem dijelu zemlje obilnije padavine. Visina novog snježnog pokrivača između pet i 20, u planinskim područjima između 30 i 40 centimetara. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjeren do pojačan južni i jugoisotočni, koji će prema kraju dana skrenuti na sjeverni. Jutarnja temperatura zraka od minus dva do dva, na istoku, jugoistoku i jugozaopadu Bosne od četiri do deset, a u Hercegovini do 14. Dnevna temperatura od minus dva do tri, na jugu zemlje od 10 do 16 stepeni.

U ponedjeljak se također očekuje oblačno vrijeme. U Bosni povremeno sa slabim snijegom, a u Hercegovini sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeveroistočni, a u Hercegovini, uglavnom, jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od minus tri do tri, na jugu do osam, a dnevna nula do četiri, na jugu do 10 stepeni.

U utorak se prognozira oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva u Bosni u nizinama prolazna kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. U Hercegovini povremeno sa slabom kišom. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od minus četiri do dva, na jugu do osam, a dnevna od nula do šest, na jugu zemlje do 13 stepeni.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*