Druženje članova Udruženja oboljelih od MS uz poeziju

Udruženje oboljelih od multiple skleroze TK održalo je jučer svoju treću po redu večer poezije. Naime, u Udruženju je veliki broj ljubitelja pisane riječi a među njima ima i onih koji sami pišu pa su se tako i odličili da pokrenu večeri uz poeziju. Druženja uz stihove u Udruženju organizuju kako bi se opustili, uživali u lijepim riječima i na taj način zaboravili na teškoće s kojima se suočavaju.

Ovaj put predstavljena je zbirka poezije, tuzlaka Adnela Tokalića, pod nazivom ˝Kad tišina postane glasna˝, a koja će naredne sedmice biti promovisana i u NUB ˝Derviš Sušić˝ Tuzla.

Autor je rado prihvatio poziv jer smatra da će svojim primjerom uticati i na ostale građane da se uključe u rad Udruženja i pomoći da oboljeli od MS-a ne žive više u sjeni.

Večer poezije uz Adnela Tokalića okupila je veliki broj članova Udruženja oboljelih od multiple skleroze, ali i brojnih saradnika i prijatelja. Svi se slažu da im ovakva druženja puno znače. Svojim kućama odu s osmijesima na licima, radujući se narednom druženju uz stihove.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*