Sloboda iz Modriče nosi bod, ali žali za preostala dva

Nogometaši Slobode gostovali su ekipi Sloge Meridian u 20. kolu Premijer lige BiH u koji je odigran u Modriči, a na kraju je bilo 2:2 iako su gosti bili na pet minuta od pobjede.

Sloboda je u borbi za opstanak danas osvojila bod, ali žaliće što nije sva tri protiv direktnog konkurenta. Nedostajalo je malo gostima da se odbrane i da odnesu čitav plijen kući, no Sloga je uspjela po drugi put u 85. minuti doći do izjednačenja i izbjeći poraz.

Gosti iz Tuzle hrabro su se postavili u ovom duelu i zasluženo slavili. Poveli su već u drugoj minuti golom iskusnog Stojana Vranješa, koji je glavom pogodio nakon centaršuta Pervana.

U 11. minuti Krstovski uzvraća, ali puca pored gola sa nekih 25 metara. U 13. minuti stopostotna šansa za Slobodu, a Bekić sa samo nekoliko metara promašuje gol, odnosno pogađa prečku.

U 25. minuti lijepa akcija Sloge, ali Krstovski ne pogađa sa samo 15 metara kada je ostao potpuno sam. Potom Mihajlović šutira preko gola, a u 28. minuti penal za domaće nakon prekršaja nad Đorićem. Siguran s bijele tačke bio je Krstovski za 1:1.Otišlo se na odmor pri rezultatu 1:1, ali Tuzlaci kao i prvo, i drugo poluvrijeme otvaraju ranim golom. Pervan je opet ubacio, a lopta se od Osmankovića odbija do Šuberta, koji postiže gol s desetak metara.

Sloboda je čekala kontre u ostatku meča, Sloga napadala. Činilo se da će čitav plijen za Tuzlu, a onda Nikolić u 85. minuti postiže gol za 2:2 i donosi vrijedan bod ekipi Sloge. Izveden je korner, Bukvić nije najbolje intervenisao, stekao se dojam da je čak bio i fauliran, a Nikolić je to iskoristio. Žalio se Bukvić sudiji ali uzalud.

Ostaje gostima žal za dva vrijedna boda, ali nastavljaju svoju bitku za opstanak i u narednom kolu idu u goste Željezničaru, ali bez Vranješa koji propušta taj duel zbog žutog kartona koji je danas dobio.

Slobodi neće biti lako u gostima kod Željezničara koji je danas razočarao navijače u Konjicu i tražit će popravni kod kuće, a Slogi također slijedi težak duel jer će gostovat ekipi Tuzla Cityja.

Sportsport.ba

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*