Premijer liga BiH u kuglanju: Mostar bolji od Slobode

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 18. kola Premijer lige BiH u kuglanju. Sloboda seriju od 4 gostovanja je započela u Mostaru i nije uspjela osvojiti bodove.  Mostar je izuzetno dobrim otvaranjem Samira Ibrahimovića  630 (dugogodišnjeg člana Slobode) i Josipa Ljubića  593  koji su bili bolji od Midhata Jogunčila 524 i Mirsada Jogunčića 551 ostvarili vodstvo od 2:0 i veliku prednost od 148 čunjeva što je značilo da Sloboda teško može do pobjede u Mostaru.

Preostala četiri igrača Slobode su morala dobiti svoje protivnike da bi izborili neriješen rezultat. U drugom bloku se činilo da će im to poći za rukom osvojiti prva dva meč poena jer je Nermin Kasumović 585 bio bolji od Gorana Sušca 561 a Mirza Nezirović 568 je do samog kraja bio u vodstvu ali u posljednih nekoliko hitaca Zdravko Smoljan 581 je srušio dvije devetke za redom i tako donio svojoj ekipi treći meč poen što je gotovo sigurno značilo i pobjedu za njegovu ekipu.

U trećem bloku standardno dobri Senad Jogunčić se posebno istakao u zadnjem setu kada je oborio 184 čunja uz pet uzastopnih devetki u čišćenje što ga je dovelo do ukupnog rezultata od 611 oborenih čunjeva i pobjede nad Draganom Mišetićem 576. Da je priča o neriješenom rezultatu bila realna govori i činjenica da je u posljednjem duelu Samir Jogunčić 577  sa više oborenih čunjeva izgubio meč poen od  Marija Karačića 576 što će reći da su Mostarci u ključnim momentima bili spretniji i sretniji i sa jednom od najboljih igara u ovoj sezoni sasvim zasluženo odnijeli pobjedu. Sloboda u narednom kolu gostuje u Gradišci kod ekipe Ade.

U ostalim susretima  prvoplasirano Posušje je savladalo Željezničaar 6:2 i još jedna ih pobjeda dijeli da i teoretski obezbijede titulu. Rudar iz Kaknja je savladao Mineral sa 6:2 uz odličnu igru Muamera Bešića koji je na jednoj od najtežih kuglana uspio srušiti 641 čunj. Rudar iz Prijedora je savladao Posavinu sa 7:1 i veoma je blizu trećeg mjesta i izlaska u Evropska takmičenja dok je ekipa Posavine sve bliža ispadanju. Borac  je dobio Adu 7:1. Zrinski je tražio bodove spasa u Gradišci protiv Kozare i bili su nadomak pobjede ali u zadnjem setu igrači Kozare su odigrali izvrsno i izvojevali tijesnu pobjedu što je Zrinskom otežalo borbu za opstanak. 

(Press kluba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*