Cvijanović razgovarala sa Aliyevim: BiH i Azerbejdžan organizuju zajednički biznis forum

Predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović razgovarala je u srijedu u Bakuu s predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Aliyevim o unapređenju bilateralnih odnosa i jačanju saradnje, javlja Anadolija.

“Poseban akcent bio je na oblastima energetike, poljoprivrede i turizma, a dogovorena je i posjeta delegacije Vlade Azerbejdžana u cilju predstavljanja potencijala za investiranje u BiH, kao i pripreme za organizaciju zajedničkog biznis foruma koji je dogovoren na današnjem sastanku”, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Ovom prilikom predsjedavajuća Cvijanović je pozvala predsjednika Aliyeva u prvu zvaničnu posjetu BiH. Ona je informirala sagovornika da će, na osnovu odluke Predsjedništva BiH, uskoro biti otvorena ambasada BiH u Azerbejdžanu, izrazivši nadu da će time biti stvorene nove perspektive za unapređenje saradnje.

Željka Cvijanović je izrazila zahvalnost za pomoć koju je Azerbejdžan uputio Republici Srpskoj i Federaciji BiH tokom poplava i pandemije koronavirusa, kao i za projekte koji su realizirani uz podršku Fondacije “Heydar Aliyev”.

Tokom sastanka Cvijanović je upoznala sagovornika s aktuelnom situacijom u BiH, a razgovarano je i o globalnim i regionalnim političkim, ekonomskim i sigurnosnim prilikama.

(aa)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.