Kvalifikacije za EP: BiH izgubila od Rusije, ali ide u baraž

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u posljednjem susretu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i nije uspjela izboriti direktan plasman na završnu smotru najboljih ekipa Starog kontinenta.

Izabranici selektora Bore Matana izgubili su večeras u Zetri od Rusije (2:1), no uprkos tome ostali su na drugoj poziciji u našoj grupi i igrat će u baražu.

Rusija je jedna od najboljih svjetskih reprezentacija i stoga ovaj poraz ne treba da pokoleba bh. tim. Naši reprezentativci pokazali su u susretima protiv Holandije i Latvije (upisali dvije pobjede) da se na njih može računati i uz malo sreće u žrijebu možemo očekivati da nas obraduju plasmanom na EP.

Rusija – BiH 2:1

Dvorana “Juan Antonio Samaranch” – Zetra. Sudije: Karel Henych (Češka Republika) i Sebastian Stawicki (Poljska). Strijelci: 1:0 – Kutuzov (8), 1:1 – Kahvedžić (40), 2:1 – Kutuzov (40). Žuti kartoni: Jusić, Mulahmetović (BiH).

RUSIJA: Gustavo, Lyskov, Kutuzov, Romulo, Robinho, Vikulov, Sergeev, Milovanov, pereverzev, Shisterov, Fakhrutdinov, Abramov, Batyrev. Selektor: Sergei Skorovich.

BiH: Omerbegović, Mulahmetović, D. Novoselac, Bevanda, Radmilović, Galić, Matan, Ivanković, Šunjić, Jusić, Kahvedžić, Hrkač, Bošković, Pantić. Selektor: Boro Matan.

(Faktor.ba/Foto: M. Živojević)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*