Premijer liga BiH u kuglanju: Mostar bolji od Slobode

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 19. kola Premijer lige BiH u kuglanju. Sloboda je i ovo kolo bila gost kod Ade u Gradišci i pretrpjela poraz rezultatom 7:1. Veoma raspoložena ekipa Ade od samog starta je krenula sa dobrom igrom. U prvom bloku fenomenalnu partiju je pružio Dragan Šukalo sa 645 oborenih čunjeva ispratio ga je Dražen Košpić sa 563 što je bilo dovoljno da Ada osvoji 2 meč poena i veliku prednost u čunjevima. Kod Slobode najbolju partiju je pružio Mirsad Jogunčić sa 589 oborenih čunjeva ali ni on nije uzeo meč poen jer je igrao sa Šukalom. Meč poen za Slobodu osvojio je Senad Jogunčić 568 koji je dobio kombinaciju P. Paštar/ P. Zec. Sloboda u narednom kolu gostuje kod ekipe Minerala.

U ostalim susretima  desila su se 2  iznenađenja. Prvo možemo reći „senzacionalno“ gdje je Zrinski Ljubače-Bistarac rezultatom 5:3 pobjedio prvoplasirano Posušje. Istina Posušje je nastupalo bez kapitena i ponajboljeg igrača Ivana Petrica koji je zbog povrede propustio ovaj meč ali to ne umanjuje pobjedu Zrinskog  kojem su ovo bodovi spasa u grčevitoj borbi za opstanak.

Drugo iznenađenje se desilo u Prijedoru gdje su se sastala 2 novopečena premijerligaša Rudar Prijedor  i Mostar. U posljednjih nekoliko utakmica Rudar je u tijesnim mečevima osvajao bodove ali ovaj put nije bilo tako. Zahuktala ekipa Mostara nastavila je niz pobjeda (6 po redu) i došla u situaciju da se u posljednja 3 kola bori za 3. mjesto dok je Rudar ovim porazom iako još uvijek na 3 poziciji otežeo mogučnost zadržavanja iste jer u posljednja tri kola ima izuzetno težak raspored.

U ostalim mečevima Rudar iz Kaknja je bio bolji od Željezničara 6:2. Kozara je dobila Posavinu 6:2 koja je ovim porazom izgubila i teoretske šanse ostanka u premijer ligi. U posljednjem susretu snage su odmjerili Borac i Mineral. I pored izvrsnog početka meča Borca i velike prednosti na kraju su spašavali i jedan bod te je u veoma neizvjesnoj završnici utakmica završila neriješenim rezultatom 4:4.  Ovaj bod bi mogaobiti zlata vrijedan ekipi Minerala u borbi za opstanak dok Borac još uvijek ima šansi probiti se na 3 mjesto.

(Press kluba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*