Odličan nastup STK Kreka na Međunarodnom memorijalu “Kemo Fazlić“

U subotu je se Sportskoj dvorani Ilijaš održao 28. Međunarodni memorijalni turnir “Kemo Fazlić“ u organizaciji STK „Željezničar.

Na turniru je učestvovalo preko 200 takmičara iz zemlje i regiona na kome stonoteniski klub „KREKA“ Tuzla predstavljalo  9 igrača u svim kategorijama koji su još jednm pokazali da pripadaju samom vrhu stonog tenisa sa osvojenih čak 8 medalja na turniru.

Najaznačniji rezultati i odličja na turniru za Tuzlake su:

 I mjesto i zlatna medalja, Lovrić Ema u kategoriji juniorki,

I mjesto i zlatna medalja,Lovrić Lana u kategoriji mleđih kadetknija

II mjesto i srebrena medalja,  Muartović Adi u kategoriji kadeti,

II mjesto i srebrena medalja, Gutić Edin u kategoriji seniori,

III mjesto i bronzana medalja,  Đulović Nađa u kategoriji  mlađe kadetkinje,

III mjesto i bronzana medalja,  Đulović Nađa u kategoriji kadetkinje,

III mjesto i bronzana medalja,  Fazlić Kerrim u kategoriji juniori

III mjesto i bronzana medalja,  Isabegović Amar u kategoriji juniori,

Ono što treba posebno istaći jeste da su dvije sestre Lovrić Ema i Lovrić Lana osvijile prvo mjesto i pehar u istom danu u kategoriji junirki(Ema) i kartegoriji mlađih kadetkinja(Lana) kojoj je ovo i prva osvojena zlatna medalja na ovako jednom važnom turniru. Lana je za ulazak u finale pobijedila upravo klupsku igračicu Đulović Nađu koja je i bila favorit za osvajanje zlatne medalje.

Naredni vikend stoboteniski klub „KREKA“ očeukje važan meč u okviru ženske premijer lige protiv STK „Prijedor“ iz Prijedora gdje će se boriti za drugo mjesto u ligi čime se obezbjeđuje što bolja pozicija za nastup Play off-a koji predhodi.

Također muška premijerligaška ekipa nastupa protiv STK „Željezničar“  i STK „Bosna“ (obje ekipe iz Sarajeva), gdje će nakon što je ekipa zbog povreda ponovo u punom sastavu pokušati u oba meča izaći kao pobjednik i time se učvrstiti u gornji dio premijerligaške tabele.

(Press kluba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*