KAMPANJA  „SUPER MAME NISU SAME“

Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti „PIPOL“, povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, danas je posjetilo Kliniku za dječije bolesti UKC-a Tuzla, te je uručilo kolače i prigodne osmomartovske poklone mamama djece oboljele od raka koje se sa svojim mališanima nalaze na intenzivnom bolničkom liječenju.

Kampanja „Super mame nisu same“ realizovana je  u sklopu programa psihosocijalne pomoći i podrške djeci i mladima oboljelim i izliječenim od raka i članovima njihovih porodica sa područja Tuzlanskog kantona. Pored mama pratilja, poklonima su obradovani i njihovi mališani koji se bore sa rakom. 

Međunarodni dan žena je prilika i obaveza da pružimo posebno priznanje  majkama djece oboljele i izliječene od raka, čija borba za ozdravljenje i oporavak djeteta traje 24 sata na dan,   365 dana  u godini, neumorno, bez prestanka, zbog čega i same  zaslužuju podršku.

„Ovogodišnjom kampanjom  „Super mame nisu same“ bile su obuhvaćene i majke djece i mladih na kućnom oporavku  kao i mame izliječenih mališana i mladih, jer sve su to majke koje na svojim leđima nose toliko tereta da često zanemaruju i zaboravljaju  „ženu“ u sebi“. Malim i prigodnim znacima pažnje danas smo  njenom veličanstvu „Mami“ odali posebno priznanje, i pokazali da u svojoj borbi nisu same, da mi kao Udruženje razumijemo njihovu požrtvovanost dok pronalaze i  najskrivenije atome snage u sebi kako  bi bile svjetlo tokom mRAKa koje će voditi njihove mališane na putu ka pobjedi.

Za sve „super mame“ i osoblje Odjeljenja za hematologiju i onkologiju udruženje „PIPOL“ je u sklopu programa psihosocijalne pomoći i podrške organizovalo i zabavnu tombolu, kako bi im  ovaj dan učinili još ljepšim, sretnijim i zanimljivijim, kako bi svi zajedno, timski,  pobijedili dječiji  rak.“ – izjavila je Amra Saračević, predsjednica Udruženja.

RTV7

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*