FK Tuzla City deklasiran u Banjaluci

Borac je u 22. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na Gradskom stadionu u Banjaluci savladao Tuzla City s uvjerljivih 3:0. Tuzlaci su odigrali još jednu katastrofalnu partiju i zasluženo su poraženi u večerašnjem duelu.

Borac je od prve minute bio bolji tim. Domaći su imali posjed lopte i napadali su konstantno, a prvi je prijetio Mrkaić nakon četiri minute, neprecizno.

Tuzla City je u 15. minuti imala slab pokušaj preko Dušana Pantelića, Nije njegov udarac zabrinuo Ćetkovića, da bi nakon jedne u nizu akcija u 24. minuti Borac stigao do vodećeg gola.

Loše je reagovala odbrana Cityja. Ninković je dočekao odbijenu loptu na 20-ak metara od gola i zatim je prekrasnim udarcem matirao Fejzića za prednost domaćeg tima od 1:0.

Nastavio je Borac s napadima na gol bezidejnih gostiju iz Tuzle. Zasluženo su do drugog gola došli u 36. minuti meča, a prekid je ovog puta bio koban za tim Milenka Bošnjakovića.

Nakon ubačaja Ninkovića, Mrkaić glavom spušta loptu na nogu Vojinoviću, a ovaj trese mrežu za prednost od 2:0.

To je bio rezultat nakon prvog poluvremena i navijači domaćih su mogli biti zadovoljni, iako su jasno poručili da žele promjene unutar kluba i istakli su transparente s porukom ‘Uprava napolje’.

City drugo poluvrijeme otvara pokušajem Subašića čiji udarac odlazi preko gola, a Borac zatim odmah uzvraća preko Piščevića, no i on nije precizan.

U 72. minuti nova šansa za Borac. Mrkaić je raspalio po lopti, Fejzić brani i šalje loptu u korner iz kojeg će domaći tim doći do trećeg pogotka večeras.

Ninković je ubacio loptu iz ugla, Mrkaić se odlično snalazi na prvoj stativi i pored uspavane odbrane Tuzle pogađa za 3:0.

Koliko je loš gost iz Tuzle i danas bio dovoljno govori podatak da je prvi šut u okvir gola imao u 78. minuti – Nukićev udarac brani Ćetković.

Ivaniadze je u 83. minuti imao dobru šansu za goste. Iz dobre situacije Gruzijac šutira loše, a u nastavku akcije Fejzić spašava svoj tim potpune katastrofe nakon šuta Tatara.

Kasno su se gosti probudili u ovom duelu. Ni šansa Hadžića iz 85. minute nije donijela promjenu rezultata. Kukavički pristup tima Milenka Bošnjakovića ni danas nije donio rezultat i ovaj stručnjak bi se morao zabrinuti za svoju stolicu nakon ove katastrofe.

City će se do kraja sezone boriti za opstanak i u jako je teškoj situaciji na 11. mjestu Premijer lige.

(sportsport.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*