FK Tuzla City drugi polufinalista Kupa BiH

FK Tuzla City izborio je plasman u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine. Nakon trijumfa od 5:0 protiv prijedorskog Rudara u prvom meču danas su na Sani samo potvrdili ulogu favorita u ovom domveču. Konačan rezultat je glasio 0:2.

Domaći su krenuli ofanzivnije, ali nisu stvarali neke veće prilike pred golom gostiju. Bilježimo i dobar napad gostiju u 13. minuti, Nukić šutira sa 12 metara, ali dobro brani golman domaćeg tima.

U 25. minuta najbolja prilika na utakmici i to za goste. Subašić je centrirao iz slobodnjaka, a Ivaniadze sa tri metra šutira glavom, lopta pogađa prečku.

Igrala se 38. minuta kada gosti dolaze do vodstva od 0:1. Ivaniadze je bio strijelac, a Subašić asistent. Bila je to dobra akcija, Gruzijac je sjajno reagovao na povratnu loptu Subašića.

Do kraja prvog poluvremena bilježimo jednu dobru priliku za domaćine u 41. minuti, ali na odmor se odlazi rezultatom 0:1.

U nastavku otvorena igre s obje strane, prvu priliku imao je Nukić već u 47. minuti, ostalo je 0:1. Karjašević je pokušao sa 25 metara u 60. minuti, ali brani golman Rudara, nakon toga i pokušaj Ivaniadzea.

Prijetili su i domaći u nastavku u nekoliko situacija, međutim u završnici su bili neprecizni.

U 78. minuti novo slavlje gostiju. Još jedna lijepa akcija Tuzlaka koju na kraju pogotkom kruniše Subašić za 0:2. Golu je prethodio vrlo dobar centaršut nakon fine kombinacije igrača Tuzla Citya.

Do kraja meča nije bilo promjene rezultata i Tuzlaci su upisali i drugi trijumf u ovom dvomeču četvrtine finala.

FK Tuzla City je tako sa ukupnih 7:0 izborio plasman u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine gdje se pridružio ekipi Zrinjskog. Preostala dva učesnika polufinala saznat ćemo nakon revanš duela Velež – Sloga i Zvijezda – Željezničar.

(sportsport.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*