Prekomjerno zagađenje zraka u dijelovima Tuzle i Lukavca

Na području Tuzlanskog kantona prekomjerno je zagađen zrak u dijelovima grada Tuzle i općine Lukavac, aktivirano je pet novih klizišta, te evidentirano nekoliko požara, saopćila je Civilna zaštita TK.

Prema izvještaju Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice TK, kvalitet zraka za 22. marta odgovaro je kvalitetu prekomjerno zagađenog zraka na lokalietima Skver, BKC i Srebrenik dok je na lokalitetima Bukinje, Lukavac i Cerik odgovarao kvalitetu čistog zraka.

U protekla 24 sata vatrogasne jedinice na području TK su imale sedam intervencija na gašenju požara i to na području općine Lukavac, Živinice, Gračanica, grada Tuzla.

Uglavnom je riječ o požaru šume i niskog rastinja, dok je u općini Živinice evidentiran i požar privatnog stambenog objekta.

U toku proteklog vikenda OSCZ Grčanica je evidentirala aktiviranje klizišta na tri lokacije i to u naselju Gornja Orahovica na dvije lokacije, gdje je ugrožen jedan stambeni objekt i dio poljoprivrednog zemljišta. Na području općine Gradačac evidentirano je aktiviranje klizišta na dvije lokacije i to u MZ Kerep, naselje Karajlići gdje je ugrožen jedan stambeni objekat.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*