Košarkaši Medicinske škole i košarkašice Gimnazije “Ismet Mujezinović” najbolji u košarci

Na finalnom turniru održanom u petak, 20.03.2015. godine, u maloj dvorani SKPC „Mejdan“ pred oko 300 gledalaca, uglavnom tuzlanskih srednjoškolaca, sastale su se po dvije prvoplasirane ekipe iz dvije kvalifikacijske grupe u konkurenciji omladinki i omladinaca.

Takmičenje po grupama održano je u periodu od 03.12. do 24.12.2014. godine u sportskim dvoranama tuzlanskih srednjih škola. Od 17 škola učestovalo je 16 ekipa u muškoj i 8 ekipa u ženskoj konkurenciji.

Učenici Srednje medicinske škole prvaci su Gradskog prvenstava srednjih škola u košarci. Na putu do uspjeha ostvarili su tri pobjede u kvalifikacijskoj grupi i dvije pobjede na finalnom turniru. U prvoj utakmici finala nadigrali su Građevinsku školu rezultatom 34:21, dok su u finalu savladali ekipu Gimnazije Meša Selimović sa rezultatom 41:33. Drugoplasirana ekipa Gimnazija Meša Selimović, u prvom susretu je savladala Turističko-ugostiteljsku školu sa rezultatom 50 : 26, dok je za treće mjesto ekipa Građevinske škole savladala ekipu Turističko-ugostiteljsku školu rezultatom 33:25.

Kod košarkašica u prvoj utakmici ekipa Gimnazije Ismet Mujezinović je slavila protiv Medicinske škole rezultatom 35 : 33, u drugoj je Gimnazija Meša Selimović sa 29 : 14 savladala Ekonomsko-trgovinsku školu, u utakmici za treće mjesto ekipa Medicinske škole slavila je protiv ekipe Ekonomsko-trgovinske škole rezultatom 38 : 24.

U finalnoj utakmici Gimnazije Ismet Mujezinović savladala je Gimnaziju Meša Selimović sa rezultatom 32:28.

Dvije najbolje plasirane ekipe u svakoj kategoriji nastavljaju takmičenje na kantonalnom nivou.

Pokrovitelj cjelokupnog programa Malih olimpijskih igara je Grad Tuzla, sponzori BH Telecom dd Sarajevo Direkcija Tuzla i GIPS Tuzla, a organizator je Sportski savez Grada Tuzle.

Gradska školska prvenstava nastavljaju se takmičenjima osnovnih škola u košarci. Finalni košarkaški turnir održat će se u utorak, 24.03.2015. sa početkom u 9,00 sati u maloj dvorani SKPC „Mejdan“.

( RTV7/ Sprotski savez Grada Tuzle )

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*