Održan sastanak sa predstavnicama Crvenog križa Tuzlanskog kantona

Gradonačelnik Grada Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, sastao se danas, 16.03.2023. godine, sa predstavnicama Crvenog križa TK, sekretarkom Crvenog križa TK, Merimom Sarajlić i koordinatoricom za međunarodnu saradnju i projekt menadžericom za programske aktivnosti, Tanjom Bijedić. Sastanku je prisustvovala i Asja Redžić, pomoćnik gradonačelnika za Službu za kulturu, sport, mlade i socijalnu zaštitu.

Povod sastanka bio je upoznavanje sa rezultatima realizacije programskih aktivnosti Crvenog križa TK na području grada Tuzle, te razgovor o vizijama i idejama vezano za buduće aktivnosti Crvenog križa TK.

Na sastanku se razgovaralo o realizovanim i budućim aktivnostima vezano za kampanju promocije zdravog i aktivnog starenja i program “Njega i pomoć u kući”, kao i o mogućnostima uspostave edukacijskog centra za osoblje Crvenog križa TK u Tuzli.

Gradonačelnik dr.sc. Zijad Lugavić je ovom prilikom izjavio da će Grad Tuzla, kao i do sada i u skladu sa svojim mogućnostima, nastaviti pružati podršku Crvenom križu TK u realizaciji budućih projekata i aktivnosti, u cilju unapređenja pružanja usluga od strane Crvenog križa TK i kvalitete života ciljnih grupa, a naročito građana treće životne dobi i socijalno ugroženih građana.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*