(VIDEO) Jasna Jašarević o izgradnji Centra za demokratiju i aktivno građanstvo u Tuzli

Predstavnici Fondacije tuzlanske zajednice i Grada Tuzla potpisali su nedavno ugovor o izgradnji Centra za demokratiju i aktivno građanstvo u Tuzli. Centar će biti izgrađen u okviru projekta “Jačanje civilnog sektora i demokratske kulture u Tuzlanskom kantonu” koji Fondacija tuzlanske zajednice provodi u saradnji sa Mrežom aktivnih zajednica, a uz finanijsku podršku Freudenberg fondacije, Njemačkog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) i lokalnih donatora.

Izgradnjom Centra za demokratiju i aktivno građanstvo stvoriti će se prostor za jačanje međusektoralne saradnje i mehanizama za podršku odgovornim, poduzetnim i aktivnim organizacijama civilnog društva, mjesnim zajednicama i pojedincima u oblastima održivog razvoja, socijalnog dijaloga, zagovaranja za prava ugroženih i društvenog poduzetništva.

O detaljima izgranje, te o značaju i namjeni Centra za demokratiju i aktivno građanstvo, govorili smo u otvorenom programu sa Jasnom Jašarević, direktoricom Fondacije tuzlanske zajednice.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.