19. Dani mladih Tuzle – Izvođenje gostujuće predstave „Turneja“

U petak, 24.3.2023. godine u 20.00 sati u okviru „19. Dana Mladih Tuzle“ na sceni Pozorišta mladih Tuzle biće izvedena predstava „Turneja“ nastala u produkciji Amaterskog pozorišta “Neretva” Konjic, a po originalnom tekstu Gorana Markovića.

Turneja je posveta umjetnosti glume, ali istovremeno govori o besmislu ratovanja. To je priča o grupi beogradskih glumaca koji u potrazi za zaradom kreću u nepredvidivu avanturu u zaraćena područja Srpske Krajine u toku 1993. godine. Na toj turneji glumci doživljavaju i preživljavaju neprijatna, bolna i šokantna iskustva pri čemu na duhovit način dolaze do važnih životnih spoznaja.

U predstavi igraju: Almir Alić, Dino Hajdar, Lorena Troglić, Kenan Alikadić, Azra Subašić, Renato Antunović, Nihad Borić, Ena Osmanović, Muamer Nuhanović, Ali Šoto, Mirza Širbegović, Omar Prevljak, Kerim Mesukić, Emma Fišić, Dino Kerić, Benjamin Kraljušić, Benjamin Zahirović, Denis Golubić, Saira Špuren, Velid Alihodžić, Sanina Osmanović, Deni Litrić, Almin Begluk i ALdina Medija.

Režiju predstave potpisuje Dino Kerić.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*