Top sa uzvišenja Kicelj označio početak ramazana

Pucanj iz topa sa tuzlanskog uzvišenja Kicelj označio je večeras početak mubarek mjeseca ramazana. Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla hafiz Ahmed ef. Huskanović istakao je značaj mubarek dana koji su puni Allahovog oprosta, milosti i selameta, javlja Anadolija.

“Zahvaljujemo uzvišenom Allahu što nas je počastio da zapamtimo i dočekamo još jedan ramazan. Ovo vrijeme u koje smo ušli je doista najbolje vrijeme u toku godine. Otvorimo naša srca za sve ljude oko nas, pokažimo kolika je vrijednost posta i koliko nas post mijenja na bolje“, rekao je glavni imam MIZ Tuzla hafiz Ahmed ef. Huskanović.

Medžlis Islamske zajednice Tuzla će ove godine prema planu realizovati niz aktivnosti na području svog djelovanja. Štampane su ramazanske vaktije koje su ovih dana distribuirane u džemate, a podijelit će se i jedanesto po redu izdanje Ramazanskih novina koje obiluju sadržajima namijenjenih za sve članove porodice.

Realizovat će se i projekti “Iftar na kućni prag“, a oko 2.000 iftara će biti dostavljeno džematlijama i džematlijkama. Iftare će dostavljati članovi Mreže mladih, aktivistice odjela Medžlisa Tuzla, uz podršku tuzlanskih imama.

Također i projekat “Otvorimo 1.000 vrata radosti“ obuhvatit će predramazanske i ramazanske posjete džematlijama u svim tuzlanskim džematima. U ovaj projekat su uključeni džemati, imami, vakifi, kao i svi odjeli i službe Medžlisa Tuzla.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*