Hadžibegić o pobjedi, Slovačkoj, izostavljanju Stevanovića…

Nakon velike pobjede prve dojmove je podijelio Faruk Hadžibegić. Selektor je pričao o Stevanoviću, Džeki, Slovačkoj…

Kratko je selektor Faruk Hadžibegić podijelio dojmove o utakmici i tri boda.

“Matematika je jednostavna, moramo pobijediti svih 10 utakmica. Daleko od toga da smo riješili sve. zadovoljan sam sa pobjedom, to daje moral ekipi. Ali moramo spustiti euforiju sve dok matematički ne osiguramo to. Mi nismo bolji od ostalih, ali nismo ni lošiji. Ne smijemo iz euforije ulaziti u kaastrofu. Rezultati su povoljni danas.”

Kako prigušiti euforiju prije Slovačke?

“Kod mene je nema. Treniramo da bi pobijedili.”

Situacija sa igračkim kadrom?

“Rekao sam da ću koristiti igrače kao moji prethodnici. Mi probleme koje imamo unutra, vi ne poznajete. Meni je bilo teško što sam Stevanovića ostavio na tribinama. Lomio sam se kako i koga staviti, i čestitam mu na ljudskom i profesionalnom odnosu. On će biti sigurno u grupi za Slovačku. Za Džeku pitajte doktora. Kolašinac je počeo trčati.”

Mladi igrači odigrali veoma dobro?

“Zadovoljan sam sa Tahirovićem. Volio bi da je Huseinbašić bio sa nama ovdje.”

Sjajna partija Dedića, je li on igrač utakmice?

“Mene su povrede natjerale da igramo ovo što smo igrali danas. Igrači moraju opravdati kvalitet i u ponašanju. Dedić je dostigao nivo koji je zavidan. Krunić, Amir, Šeha, centralni bekovi su odigrali savršeno. Prevljak je odradio vrhunski posao.”

Koliko ćete mijenjati stvari za Slovačku?

“Puno stvari se može promijeniti. Razmišljao sam da igra Kovačević, ali uveli smo Hadžikadunića. Vidjeli ste ambijent na klupi koji je Džeko napravio. “

N1

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*