Çanakkale, Turska - 04. maj 2020: Turska obalna straža spasila je 85 ilegalnih migranata koji su se nalazili na gumenom čamcu u vodama Ayvacika, mjesta u blizini turske provincije Canakkale ( Turska obalna straza - Anadolu Agency )

Kod Tunisa potonuo čamac s migrantima, poginulo 19 osoba

Najmanje 19 migranata iz podsaharske Afrike poginulo je kada je njihov čamac potonuo kod Tunisa, dok su pokušavali da pređu Sredozemno more i stignu do Italije, saopštila je danas grupa za ljudska prava koja prati migracije.

U posljednja četiri dana, pet čamaca sa migranatima potonulo je kod južnog grada Sfaksa. Nestalo je ukupno 67 ljudi, a devet je poginulo. 

“Tuniska obalska straža spasila je pet osoba iz čamca kod obale Mahdije”, rekao je Rojtersu Romadan ben Omar, zvaničnik Foruma za socijalna i ekonomska prava.

Obalska straža je saopštila da je u protekla četiri dana zaustavila oko 80 čamaca koji su krenuli ka Italiji i privela više od 3.000 migranata, uglavnom iz zemalja podsaharske Afrike. 

Obala u blizini Sfaksa postala je glavna polazna tačka za ljude koji bježe od siromaštva i sukoba u Africi i na Bliskom istoku u nadi da će pronaći bolji život u Evropi. 

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.