Tuzla City sutra na Tušnju dočekuje Borac

Uoči utakmice s banjalučkim Borcem koji gostuje na Tušnju u petak od 18 sati, održana je press konferencija gdje je trener Milenko Bošnjaković iznio svoja očekivanja i stanje u ekipi.

– Mi smo iskoristili reprezentativnu fazu da “refrešujemo” sve one dobre stvari koje smo radili na pripremama u Turskoj. Također smo radili na otklanjanju nedostataka koje smo uočili u ova prva četiri proljetna kola. Na pripremam u Turskoj smo izgledali dosta dobro kao i prvu utakmicu u Širokom, a onda smo naišli na neuslovne terene. U suštini sam zadovoljan momcima i nemam im šta zamjeriti izuzev utakmice u Banja Luci protiv Borca, kazao je Bošnjaković.

Potom se prebacio na ono što slijedi u petak na Tušnju.

– Borac izgleda dosta bolje u odnosu na početak sezone. Osjeti se tu trenerska ruka Vinka Marinovića. Očekuje nas izuzetno kompleksna utakmica. Međutim, mi imamo svoje adute. Nastojat ćemo da se suprostavimo što je bolje moguće i da iz ove utakmice ostvarimo pozitivan rezultat a to je pobjeda.

Kada je u pitanju stanje u ekipi, Bošnjaković je rekao:

– Svi su  na broju. Osim Dine Ćorića za koga ćemo danas na trenignu znati hoće li biti spreman za sutrašnju utakmicu. Ostali su spremni i jedva čekaju da počne utakmica.

Ekipa će danas prvi puta istrčati na renovinari Tušanj gdje će osjetiti hibridni travnjak koji se nalazi u sjajnom stanju.

Utakmica Tuzla City-Borac je na programu u petak u 18 sati.

(press Služba F.K.Tuzla City/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*