Plesači tuzlanskog Vortexa osvojili 7 medalja na Inter Dance Festu u Sarajevu

Plesni klub VORTEX je po prvi put učestvovao na prestižnom plesnom takmičenju INTER DANCE FEST koje se održalo od 30.03.2023.-02.04.2023. godine u Sarajevu u organizaciji plesnog kluba Orion i Saveza modernih plesova u Bosni i Hercegovini.

Na ovom tradicionalnom takmičenju koje se održava 11. godinu za redom okupljaju se plesači iz cijelog regiona od Slovenije do Makedonije. Ove godine na međunarodnom takmičenju je učestvovalo 3.200 takmičara u street/urban dance, performing arts i couple dances. U izuzetno jakoj konkurenciji djevojčice iz Tuzle su osvojile zlatne, srebrene i bronzane medalje:

-Amna Kurtović- Street dance Show kategorija Juniori 2 –   zlatna medalja;

-Samra Klempić – Latino Show Solo Adults 1 – zlatna medalja;

-Formacija Vortex –  Open all age kategorija – zlatna medalja;

– Formacija Vortex – Jazz Dance Mini Kids – zlatna medalja;

– Melisa Činić Shza – Hip hop solo Adults 1 – bronzana medalja;

– Melisa Činić Shza – Hip hop battle Solo Adults 1 – srebrena medalja;

– Melisa Hadžić – Jazz Dance solo Adults 1 – bronzana medalja.

Predsjednica kluba Meliha Jahić je istaknula da se naporad rad i upornost svih trenera i takmičara isplatio i urodio plodom, jer su se sa ovim rezultatom plasirali za međunarodna takmičenja, pa će kao dio reprezentacije Bosne i Hercegovine  učestvovati na Evropskom prvenstvu u Hip Hop-u i Hip Hop battles, koje će se održati u Makedoniji kao i na Evropskom prvenstvu u Jazz dance, koje će se održati u Poljskoj.

” S obzirom na sve pohvale koje smo dobili na ovom takmičenju očekujemo da ćemo u naš grad donijeti medalje i sa Evropskih prvenstava i nadamo se da ćemo i u budućem periodu opravdati povjerenje naših takmičara i roditelja koji nas podržavaju, dodala je predsjednica Vortexa Meliha Jahić.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*