Zavod za javno zdravstvo TK obilježava sa građanima Svjetski dan zdravlja

Svjetski dan zdravlja se obilježava 7. aprila svake godine. Ovogodišnji slogan je ”Zdravlje za sve” i stavlja u fokus angažovanje i osnaživanje pojedinca, porodice i zajednice za povećanje učešća u brizi o zdravlju.

Zavod za javno zdravstvo TK u saradnji sa Centrom za ples i rekreaciju, Plavom poliklinikom –Bingo city centar, Centrom za sport, kulturu i umjetnost Univerziteta u Tuzli, studentskim udruženjem ”BoHeMSA”, udruženjem studenata ”Medicus” i Mrežom aktivnog starenja, organizuje niz aktivnosti.

Danas će od 12,00 do 13,30 sati u RK “Tuzlanka” obavljati zdravstvene preglede građana (krvni pritisak i šećer u krvi) uz razgovor o zdravstvenim izazovima.

Sutra, 8.4.2023. godine od 12,00 sati do 13,30 sati u TC ”Bingo City Centar” Tuzla obavljat će se zdravstveni pregledi građana (krvni pritisak i šećer u krvi).

Sa Centrom za ples i rekreaciju učestvujte u plesnom aerobiku i plesnim zajedničkim koreografijama. Pridružite nam se na putu da postignemo ZDRAVLJE ZA SVE i da pokrenemo akciju za suočavanje sa zdravstvenim izazovima danas i sutra, navode iz Zavoda za javno zdravstvo TK.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*