Sloboda izgubila u Posušju

Posušje je u 25. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine je na Mokrom Docu dočekalo tuzlansku Slobodu i slavilo je pobjedu rezultatom 2:0. Domaći su tako došli do velika tri boda protiv direktnog konkurenta u borbi za opstanak i pobjegli su iz opasne zone.

Posušje je protiv Slobode prekinulo niz od šest utakmica bez pobjede u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Tim Branka Karačića slavio je pobjedu od 2:0 i došao je do velika tri boda u borbi za opstanak.

Prvih 45 minuta donosi apsolutnu dominaciju domaćeg tima. Prva velika šansa viđena je u osmoj minuti kada udarac Milanovića dobro brani Erić.

Šest minuta kasnije Posušje dolazi do prednosti. Gabrijel Boban je uposlio Brkovića, a ovaj postiže pogodak za prednost domaćeg tima od 1:0.

Sloboda je dosta loše izgledala na terenu. Posušaci su potpuno kontrolisali situaciju na terenu, imali su nekoliko dobrih pokušaja, da bi u finišu prvog dijela došli i do drugog gola.

Jedan igrač Slobode igrao je rukom u kaznenom prostoru. Sudija Aleksandar Njegomirović pokazuje na bijelu tačku odakle je precizan Gabrijel Boban za 2:0 u 39. minuti meča.

Na prvo uzbuđenje u nastavku čekalo se osam minuta. Toni Jović dobro šutira iz slobodnog udarca, Erić to brani. Potom prijeti i Milanović, ali je neprecizno.

Ulaskom Nikole Komazeca u igru Sloboda postaje nešto opasnija po gol protivnika. Stameni napadač u 63. minuti upućuje prvi šut gostiju prema golu Posušja u ovom meču, nije bio prcizan.

Najbolju šansu za goste imao je upravo Komazec. U 71. minuti pokušava glavom nakon ubačaja Husejinovića, brani Kukić.

Do kraja meča promjene rezultata nije bilo. Posušje je došlo do velika tri boda s kojima je skočilo na sedmu poziciju, ali i dalje su ugroženi kao i polovica liga.

Sloboda je s druge strane ostala na 24 boda. Danijel Pranjić nije debitovao na najbolji način na klupi tuzlanskog kluba i do kraja sezone Tuzlacima predstoji teška borba za opstanak.

Timu s Tušnja u narednom kolu predstoji gostovanje kod još jednog davljenika Igmana iz Konjica, a bitan meč igra u Posušje na gostovanju kod Sloge u Doboju.

Premijer liga BiH, 25. kolo:

Posušje – Sloboda 2:0 (Brković 14. Boban 39'p)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posušje: Kukić, Maglica, Pavlović, Horić, Lučić, Begić, Brković, Marković, Milanović, Jović, Boban.

Sloboda: Erić, J. Osmić, Jusić, Šubert, Osmanković, Pervan, M. Osmić, Bekić, Maksimović, Mehmedović, Alić.

(Sportsport.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*