Gimnastičarke “Slobode” na turniru u Ljubljani

Proteklog vikenda 08.-09.04.2023. gimnastičarke kluba ritmičke gimnastike ”Sloboda” učestvovale su na međunarodnom turniru u ritmičkoj gimnastici pod  nazivom  „MTM KRG NARODNI DOM“ koji je održan u Ljubljani i koji se nalazi u takmičarskom kalendaru Svjetske gimnastičke asocijacije (FIG).

 Na turniru je učastvovalao 230 gimnastičarki iz 22 zemlje: Austrija, Australija, Belgija, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kipra, Egipta, Španiji, Francuske,  Gruziji, Njemačke, Ćilea, Italiji, litvaniji, Novi Zeland, Sloveniji, Srbiji, Slovačke, Švedske, Ukrajine i Amerike.

U svim kategorijama je bila veoma jaka konkurencija a naša gimnastičarka Sara Muradbegović je u juniorskoj kategoriji u „A“ programu osvojila  srebrenu medalju u vježbi sa trakom.

Ovo je bio jedan od testnih turnira za naše gimnastičarke koje u maju i julu učestvuju na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Cluj Napoca (Rumunija) i Evropskom prvenstvu u Baku (Azerbajdžan). Seniorska reprezentatvke Amila Bećirović i juniorska reprezentativka Esma Huskanović pokazale su dobar nivo spremnosti pred nastupe na Svjetskom i Evropskom prvenstvu.

Za gimnastičarke KRSG ”Sloboda” sljedeći nastup će biti u Zagrebu na međunarodnom turniru „Leda Cup“ a potom u Beogradu na FIG međunarodnom turniru „Ritam Cup“.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*