Nenad Pejić: “Stidim se loših medija I mržnje koju prosipaju na ovim prostorima!” (VIDEO)

Za Nenada Pejića kažu da je postigao , realno i sportskim jezikom rečeno, najbolje rezultate od svih bosanskohercegovačkih novinara. Imao je dvije uspješne karijere. Prva je bila na TV Sarajevo gdje je postao Glavni i odgovorni urednik, kao prvi (za sada i jedini) izabran tajnim glasanjem zaposlenih pa tek onda potvrđen od strane parlamenta BiH. Širom je otvorio vrata privatnoj produkciji i osnovao treći televizijski kanal.
Druga karijera je bila na Radiju Slobodna Evropa gdje je osnovao redakciju na južnoslavenskim jezicima, I bio je prvi čelnik ove radio stanice koji nije rođeni Amerikanac.
Napisao je tri knjige: Isključi TV i otvori oči, Novinarstvo u vrijeme kriza i sukoba, Izbori: Velika šansa i još veća zamka – Priručnik za novinare. Autor je nekoliko scenarija od kojih je jedan, drama Krivda, dobio i međunarodnu nagradu.
Anglo-American University u Pragu ga je ugostio kao profesora za predmete “Medijska etika” i “Međunarodni mediji”.
Vrijeme množine je njegov prvi roman. Kao i druge tri knjige i ovaj roman je na neki način vezan za manipulaciju medija. Sa Nenadom Pejićem, razgovarali smo neposredno pred promociju njegovog prvog romana u Tuzli.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*