Zrinjski pregazio Tuzla City u revanšu i u velikom stilu zakazao finale Kupa BiH

Nogometaši mostarskog Zrinjskog su i u revanš meču polufinala Kupa Bosne i Hercegovine savladali Tuzlu City rezultatom 4:0 i tako sa ukupnih 7:0 prošli u finale.

Oni su danas u revanš meču odigranom na stadionu Bare u Čitluku potvrdili da su u ovom momentu mnogo kvalitetnija ekipa od Tuzlaka i zasluženo su se plasirali u finale Kupa naše zemlje.

U ovom meču na terenu je postojala samo jedna ekipa, a to je Zrinjski. Golman Tuzle City je bio kao na streljani u toku cijele utakmice i samo zahvaljujući njemu gosti nisu primili još koji gol.

U 15. minuti sjajna akcija Plemića. Bilbija je odlično uposlio Ismailgecija, a udarac Albanca nekako brani golman Barcola.

Uslijedile su šanse Kiša, Ćorluke i Ćužea, ali promjene rezultata na semaforu nije bilo sve do 36. minute.

Jakovljević je ostao “sam kao duh” na petercu nakon jednog kornera i loptu pospremio u praznu mrežu gostiju. Zaista, amaterska reakcija tima Milenka Bošnjakovića.

Šanse pred golom gostiju su se redale i u nastavku. Ni ovaj meč nije mogao proći, a da se Bilbija ne upiše u strijelce.

Najbolji igrač Zrinjskog je to uradio u 66. minuti nakon ubačaja Ćorluke, a deset minuta prije kraja meča i rezervista Malekinušić je poentirao za 3:0.

Konačan rezultat postavio je crnogorski internacionalac Milan Vukotić u 88. minuti nakon gužve pred golom gostiju.

Mostarci su se tako plasirali u finale najmasovnijeg takmičenja u BiH gdje će igrati sa boljim iz duela Željezničar-Velež koji se večeras igra na Grbavici od 18:30. U prvom meču Rođeni su slavili sa 1:0.

Finale Kupa Bosne i Hercegovine bit će igrano na stadionu Bilino polje u Zenici 17. maja.

Rezultat i strijelci:

Zrinjski – Tuzla City 4:0 (Jakovljević 36’, Bilbija 66’, Malekinušić 80’, Ćorluka 88’)

(klix.ba/foto Tuzla City/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*